Timp: 60 min
Cum se face:
Pentru pateurile cu branza...
Cum se face:
Pentru pateurile cu branza...
Ca sa folosesti si sa umpli un pachet de aluat de foietaj ai avut nevoie de: 300 gr. branza de vaci, 2 oua, chimen, susan sau mac.
Branza se amesteca cu un ou si cu seminte de chimen.
Aluatul se taie in patrate egale, se impaturesc patratele punand cam jumatate de lingurita de branza la mijloc si se aseaza in tava in care ai pus hartie de copt.
La sfarsit pateurile se ung deasupra cu ou batut si se presara seminte de chimen, mac sau susan dupa gust. Se tin la cuptor pana cand se rumenesc.
Pentru pateurile cu ciuperci, umplutura o prepari din 500 gr. ciuperci proaspete sau din conserva, 2 oua, chimen, susan sau mac. Ciupercile le toci marunt si le calesti cu un strop de ulei, pana cand scade zeama lasata de ele in tigaie, adaugi un ou, sare, piper si putin marar tocat marunt.
Umpli pateurile cu aceasta compozitie la fel ca la pateurile cu branza.
Pentu pateurile cu carne...
Carne tocata amestec (vita/porc) 1 kg - merge si cu carne de pui, este mai moale si frageda
o ceapa alba
1 Ou
Sare, piper 1 lingurite - puneti dupa gust si preferinte
2 linguri de Susan sau mac
Carnea tocata se amesteca cu piper, sare si ceapa taiata marunt (sau data prin masina de tocat impreuna cu carnea).
Aluatul de foietaj se dezgheata si se taie in patrate sau cum vreti.
Pe fiecare felie se pune carnea.
Indoiti patratul peste carne si o ungeti cu putin ou batut. O sa iasa in forma de triunghi. Apoi apasati usor cu furculita peste laturile lipite.
Aranjati pateurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, le ungeti cu ou batut si presarati susan/mac.
Le puneti la cuptor, la temperatura medie de 180-200 de grade, pana se rumenesc frumos.
Le serviti calde sau reci, ca aperitiv sau o rontaiala in familie. Sunt perfecte si pentru mic dejun.
Branza se amesteca cu un ou si cu seminte de chimen.
Aluatul se taie in patrate egale, se impaturesc patratele punand cam jumatate de lingurita de branza la mijloc si se aseaza in tava in care ai pus hartie de copt.
La sfarsit pateurile se ung deasupra cu ou batut si se presara seminte de chimen, mac sau susan dupa gust. Se tin la cuptor pana cand se rumenesc.
Pentru pateurile cu ciuperci, umplutura o prepari din 500 gr. ciuperci proaspete sau din conserva, 2 oua, chimen, susan sau mac. Ciupercile le toci marunt si le calesti cu un strop de ulei, pana cand scade zeama lasata de ele in tigaie, adaugi un ou, sare, piper si putin marar tocat marunt.
Umpli pateurile cu aceasta compozitie la fel ca la pateurile cu branza.
Pentu pateurile cu carne...
Carne tocata amestec (vita/porc) 1 kg - merge si cu carne de pui, este mai moale si frageda
o ceapa alba
1 Ou
Sare, piper 1 lingurite - puneti dupa gust si preferinte
2 linguri de Susan sau mac
Carnea tocata se amesteca cu piper, sare si ceapa taiata marunt (sau data prin masina de tocat impreuna cu carnea).
Aluatul de foietaj se dezgheata si se taie in patrate sau cum vreti.
Pe fiecare felie se pune carnea.
Indoiti patratul peste carne si o ungeti cu putin ou batut. O sa iasa in forma de triunghi. Apoi apasati usor cu furculita peste laturile lipite.
Aranjati pateurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, le ungeti cu ou batut si presarati susan/mac.
Le puneti la cuptor, la temperatura medie de 180-200 de grade, pana se rumenesc frumos.
Le serviti calde sau reci, ca aperitiv sau o rontaiala in familie. Sunt perfecte si pentru mic dejun.