Ingrediente:
Andive - 6 buc.
Lamaie verde - 1 buc
Smântână - 4 linguri
Branza Roquefort - 80g
Nuca - 100g
Piper - macinat
Cum se face:
1. Limpeziţi andivele, uscaţi-le şi tăiaţi-le în jumătate. îndepărtaţi măduva. Presăraţi zeamă de lămâie şi puneţi-le deoparte.
2. Puneţi smântână într-un bol. Adăugaţi brânza roquefort. Amestecaţi-o cu smântână până la obţinerea unei texturi uniforme şi cremoase. Adăugaţi piper din abundenţă.
3. Aranjaţi andivele pe o tavă. Folosiţi o spatulă pentru umplerea andivelor. Garnisiţi cu jumătăţi de nucă.
Alte variante ale acestei retete:
Andive cu anşoa
Procedaţi ca pentru bărcuţele de andive umplute cu brânză roquefort. Umpleţi andivele cu anşoa şi decoraţi-le cu măsline verzi şi negre.
Andive cu măr şi şvaiţer
Procedaţi ca pentru bărcuţele de andive umplute cu brânză roquefort. înlocuiţi brânza roquefort şi nucile cu mere şi şvaiţer tăiat cubuleţe. Mestecaţi cu maioneza bătută. Umpleţi andivele cu această compoziţie.
Andive - 6 buc.
Lamaie verde - 1 buc
Smântână - 4 linguri
Branza Roquefort - 80g
Nuca - 100g
Piper - macinat
Cum se face:
1. Limpeziţi andivele, uscaţi-le şi tăiaţi-le în jumătate. îndepărtaţi măduva. Presăraţi zeamă de lămâie şi puneţi-le deoparte.
2. Puneţi smântână într-un bol. Adăugaţi brânza roquefort. Amestecaţi-o cu smântână până la obţinerea unei texturi uniforme şi cremoase. Adăugaţi piper din abundenţă.
3. Aranjaţi andivele pe o tavă. Folosiţi o spatulă pentru umplerea andivelor. Garnisiţi cu jumătăţi de nucă.
Alte variante ale acestei retete:
Andive cu anşoa
Procedaţi ca pentru bărcuţele de andive umplute cu brânză roquefort. Umpleţi andivele cu anşoa şi decoraţi-le cu măsline verzi şi negre.
Andive cu măr şi şvaiţer
Procedaţi ca pentru bărcuţele de andive umplute cu brânză roquefort. înlocuiţi brânza roquefort şi nucile cu mere şi şvaiţer tăiat cubuleţe. Mestecaţi cu maioneza bătută. Umpleţi andivele cu această compoziţie.