Timp: 15 min
Ingrediente:
1/2 kg branza de vaci,
150 g smantana proaspata groasa,
oua
chimen,
ceapa,
rosii, ridichi, ardei gras, castraveti...
Cum se face:
Brinza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca, amestecandu-se apoi cu smantana. Smantana se poate inlocui cu maioneza. Pentru gust si aroma, se pot adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de ceapa verde taiate marunt si frunze de marar sau patrunjel, taiate marunt. Se aranjeaza pe platou, ornata cu felii de rosii, ardei grasi, ridichi rosii de luna, oua fierte. În branza preparata cu smantana se pot adauga o lingurita de chimen, pisat bine cu piulita sau macinat prin masina de piper, si un varf de lingurita de boia dulce sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei.
Ingrediente:
1/2 kg branza de vaci,
150 g smantana proaspata groasa,
oua
chimen,
ceapa,
rosii, ridichi, ardei gras, castraveti...
Cum se face:
Brinza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca, amestecandu-se apoi cu smantana. Smantana se poate inlocui cu maioneza. Pentru gust si aroma, se pot adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de ceapa verde taiate marunt si frunze de marar sau patrunjel, taiate marunt. Se aranjeaza pe platou, ornata cu felii de rosii, ardei grasi, ridichi rosii de luna, oua fierte. În branza preparata cu smantana se pot adauga o lingurita de chimen, pisat bine cu piulita sau macinat prin masina de piper, si un varf de lingurita de boia dulce sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei.