...dovleci mici, cu coaja ondulata. Pot fi copti simpli, sau facuti supa.
Daca nu aveti acest fel de dovleac, puteti folosi orice fel de dovleac si folositi-va imaginatia sa taiati bucati care pot fi umplute.
Ingrediente:
1 dovleac ghinda
1 mar, curatat de coaja si cotor si taiat bucatele
1 lingura de zahar
1/4 cana merisoare uscate (sau stafide)
1/4 cana nuci taiate bucati mari
1 lingura de unt taiat bucatele mici
1/2 lingurita scortisoara
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Se taie dovleacul pe jumatate, se scot semintele (care apoi pot fi prajite), si se taie putin din capete, cat sa poata sta drept.
Se pun cu partea taiata mare in jos intr-o tava, si se pune apa in tava. Se coc 30 minute.
Intre timp, se amesteca merele, zaharul, untul, merisoarele, nucile si scortisoara.
Dupa 30 minute se scoate dovleacul, se intoarce si se umplu jumatatile cu amestecul de nuci (daca a mai ramas apa in tava se lasa). Se baga iar la cuptor pentru inca 40 minute, pana cand totul se rumeneste si in casa miroase demential.