Timp: 20 min
Ingrediente:
-3 l suc de rosii, fara seminte
-1 kg ardei gras
-5-6 buc. ardei iute
-300 g usturoi
-5-6 mere, rase
-5 radacini de hrean
-5 radacini de patrunjel
-1-2 legaturi patrunjel verde
-1 legatura marar verde
-sare grunjoasa
-zahar, dupa gust
Cum se face:
Pregatiti separat, din timp, sucul de rosii. Spalati si curatati de seminte ingredientele. Tocati marunt patrunjelul si mararul verde.
Treceti prin masina de tocat carnea si, separat, ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul, radacinile de hrean si patrunjel.
Fierbeti in sucul de rosii ardeiul gras, ardeiul iute si merele rase, pana la o consistenta medie. Spre final adaugati si usturoiul, lasandu-l sa fiarba putin si el. Puneti sare, zahar si alte condimente, dupa gust. Apoi puneti radacina de hrean, de patrunjel, verdeata tocata si lasati sa mai fiarba 1-2 min.
Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite. Inchideti imediat si lasati la dunst uscat (intre paturi), cu gura in jos, pana la racire completa.
Ingrediente:
-3 l suc de rosii, fara seminte
-1 kg ardei gras
-5-6 buc. ardei iute
-300 g usturoi
-5-6 mere, rase
-5 radacini de hrean
-5 radacini de patrunjel
-1-2 legaturi patrunjel verde
-1 legatura marar verde
-sare grunjoasa
-zahar, dupa gust
Cum se face:
Pregatiti separat, din timp, sucul de rosii. Spalati si curatati de seminte ingredientele. Tocati marunt patrunjelul si mararul verde.
Treceti prin masina de tocat carnea si, separat, ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul, radacinile de hrean si patrunjel.
Fierbeti in sucul de rosii ardeiul gras, ardeiul iute si merele rase, pana la o consistenta medie. Spre final adaugati si usturoiul, lasandu-l sa fiarba putin si el. Puneti sare, zahar si alte condimente, dupa gust. Apoi puneti radacina de hrean, de patrunjel, verdeata tocata si lasati sa mai fiarba 1-2 min.
Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite. Inchideti imediat si lasati la dunst uscat (intre paturi), cu gura in jos, pana la racire completa.