Timp: 1 h20 min
Ingrediente:
Blatul:
-400 gr. faina,
-1 ou, 150 gr. zahar,
-30 gr. unt (nesarat),
-2 linguri miere de albine (incalzita),
-2 linguri lapte,
-1 lingurita bicarbonat.
Crema:
-170 gr. unt (nesarat),
-1 plic vanilie, 200 gr. zahar,
-250 ml lapte,
-2 linguri gris,
-1 gem de caise,
Glazura:
-3 linguri apa,
-3 linguri zahar,
-2 linguri cacao, 2
-5 g unt (nesarat),
-o ciocolata
Cum se face:
Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pana se ingroasa.
Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.
Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa compozitia.
Prima foaie se unge cu jumatate din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.
Ingrediente:
Blatul:
-400 gr. faina,
-1 ou, 150 gr. zahar,
-30 gr. unt (nesarat),
-2 linguri miere de albine (incalzita),
-2 linguri lapte,
-1 lingurita bicarbonat.
Crema:
-170 gr. unt (nesarat),
-1 plic vanilie, 200 gr. zahar,
-250 ml lapte,
-2 linguri gris,
-1 gem de caise,
Glazura:
-3 linguri apa,
-3 linguri zahar,
-2 linguri cacao, 2
-5 g unt (nesarat),
-o ciocolata
Cum se face:
Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pana se ingroasa.
Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.
Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa compozitia.
Prima foaie se unge cu jumatate din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.