Timp: 1 ora
Ingrediente:
10 andive mari
6 linguri de unt
suc de lamaie
o lingurita de zahar
sare, piper
Pentru umplutura:
4 cotlete afumate taiate bucatele
300 g ciuperci maruntite
2 oua
patrunjel
Pentru sos:
3 linguri de unt
3 linguri de faina
o ceasca de lapte
o ceasca de smantana
2 oua
o ceasca de cascaval ras
Cum se face:
Andivele se desfac de foile cele mai groase care se vor umple.
Raman niste parti subtiri, lunguiete si albe carora li se scoate miezul in forma de con de la radacina pentru ca este amar.
Ce ramane se toaca, se sareaza, se presara putin zahar si suc de lamaie si se caleste in unt 30 de minute, frecandu-l ca pe piure.
Se da piureul de andive deoparte, si tot in acest unt, se trag ciupercile sa-si lase apa.
Se amesteca ciupercile cu piureul de andive, afumatura, patrunjelul tocat, piper, unt sau 2 oua, se umplu foile de andive, se potrivesc in cratita.
Se leaga un sos din faina trasa prin unt, desfacuta cu o ceasca de lapte si apoi frecata cu zeama de la ciuperci si cu smantana, oua, cascaval, sare si piper.
Se toarna sosul peste andive, se mai presara putin cascaval ras si 2 alune de unt si se da totul la cuptor.