Timp: 1 h
Ingrediente:
-6 oua
-1 kg.branza vaci
-800 g iaurt
-6 linguri malai
-3 linguri faina grau
Cum se face:
Se bat ouale ca pentru omleta, cu un varf de sare. Se adauga, pe rand, restul ingredientelor, amestecand foarte bine. Compozitia obtinuta se pune in doua sau trei tavi de paine (sau de cozonac) unse cu ulei si se lasa la cuptor o ora, la foc potrivit. Se serveste calda, cu smantana si zahar. Pofta buna!
Ingrediente:
-6 oua
-1 kg.branza vaci
-800 g iaurt
-6 linguri malai
-3 linguri faina grau
Cum se face:
Se bat ouale ca pentru omleta, cu un varf de sare. Se adauga, pe rand, restul ingredientelor, amestecand foarte bine. Compozitia obtinuta se pune in doua sau trei tavi de paine (sau de cozonac) unse cu ulei si se lasa la cuptor o ora, la foc potrivit. Se serveste calda, cu smantana si zahar. Pofta buna!
Alivanca este o reteta care se prepara in Moldova si Bucovina de zeci de ani.
Aceasta reteta cu malai seamana foarte mult cu o budinca, iar pentru coacere se poate folosi o tava de yena sau chiar una de cozonac.
Aceasta reteta cu malai seamana foarte mult cu o budinca, iar pentru coacere se poate folosi o tava de yena sau chiar una de cozonac.